La menopausa. Maneres de combatre els símptomes

Fa temps que volia escriure un article sobre la menopausa, els seus símptomes i alguna manera de combatre i apaliar els seus efectes.

Per a algunes dones la menopausa no és problemàtica; però, per a unes altres, es converteix en un calvari. No importa com et trobis física i emocionalment, és una cosa natural en la vida de qualsevol dona quan la menstruació desapareix.

Encara que té coses positives, com no tenir la menstruació o no poder quedar-te embarassada, els símptomes menys agradables inclouen fogots, suors nocturnes o diürnes, sequedat vaginal i falta de lívid. Des de canvis d'humor fins a la pèrdua de memòria i augment de pes, els efectes secundaris de la menopausa són conseqüència de la disminució dels nivells d'estrogen.

A fi de bregar, de la millor manera possible la menopausa, pots canviar alguns aspectes de la teva vida perquè aquest procés natural de transició sigui menys incòmode.


Com combatre la menopausa

Des de la pell seca fins a l'alteració del somni, el massatge terapèutic pot millorar molts dels símptomes de la menopausa. La reflexologia, l'acupuntura i altres tipus de massatges alliberen endorfines per a sentir-se bé, reduir l'estrès i ajudar a reequilibrar els nivells d'hormones. A través dels massatges, podem millorar la circulació i el flux limfàtic, que pot ajudar a alleujar maldecaps, enrampades a les cames, dolor muscular i articular i tensió muscular. El massatge en la part baixa de l'esquena i l'abdomen pot ser particularment útil per a relaxar la tensió i simular la circulació al voltant dels òrgans reproductors.

Estudis realitzats per científics iranians de la Universitat de Ciències Mèdiques de Teheran va descobrir que una petita quantitat de sessions de massatge amb olis perfumats pot ser suficient per a ajudar a alleujar els símptomes de la menopausa en algunes dones. Aquestes sessions de massatges podrien alleujar els símptomes com la irritabilitat, la depressió i els problemes disruptius del somni i que la presència de l'oli ajuda al fet que el massatge sigui més efectiu. Per exemple, l'oli de lavanda ajuda a pal·liar les suors nocturnes i l'insomni. Indicat en cas de taquicàrdies associades a la menopausa. En general és equilibrant nerviós i relaxant.

La pràctica del ioga, també és una bona manera de combatre els efectes que genera la menopausa.


Quin tipus de massatge és millor?

Cada dona té la seva pròpia experiència de la menopausa. Triar un tipus de massatge significa tenir en compte les pròpies necessitats. Per exemple:

  • Un massatge amb pedres calentes o un massatge amb aromateràpia amb olis essencials relaxants, com la lavanda o la sàlvia, ajuden a promoure l'equilibri hormonal i és ideal per a la relaxació i la circulació.

  • El massatge de teixit profund pot funcionar millor per a les dones que experimenten molta tensió o dolor.

  • El drenatge limfàtic pot ser una bona opció en cas d'inflor.

  • La reflexologia, el shiatsu o la digitopressió ajuden a equilibrar les hormones.

  • Les teràpies energètiques poden ser la millor opció per a les dones que se senten més sensibles i vulnerables.


Altres maneres d'alleujar els símptomes de la menopausa de manera natural

Altres maneres d'alleujar els símptomes de la menopausa són:

  • Fer exercici. Combinar activitats aeròbiques amb l'entrenament de força i els estiraments, pot ajudar-te i molt, a combatre els símptomes de la menopausa.

  • Practicar ioga. Un estudi ha demostrat que el ioga pot reduir els fogots en un 31%, regulant les teves hormones, augmentant el teu desig sexual i disminuint els teus antulls. La pràctica suau i regular de ioga redueix l'estrès i alleuja el dolor i la incomoditat, especialment al voltant de l'esquena i el coll. També s'ha demostrat que ajuda a aquells que sofreixen d'artritis, un problema de salut associat amb l'envelliment.

  • Nedar. La caiguda dels nivells d'estrogen durant la menopausa pot comportar un augment de pes i una descompensació hormonal. Nedar pot fer que eliminis aquests quilos de més, augmentar la teva energia, enfortir el teu cor i combatre el dolor muscular o articular sense desgastar el cos.

  • Tenir una bona alimentació. Menjar bé és important, així que esforça't per seguir una dieta equilibrada plena de greixos bons, carbohidrats complexos i molta proteïna, afegint fruites i verdures i redueix els carbohidrats i sucres refinats al mínim.


Previous
Previous

Massatge Californià, un toc emocional

Next
Next

Sí, dic "NO" perquè vull!