Massatge Californià, un toc emocional

Massatge Californià, un toc emocional

S'ha fet molt popular pel seu principal benefici que és el de treballar regulant el camp físic, psíquic, espiritual i la pau i tranquil·litat que brinda a qui ho rep.

En els anys seixanta, els terapeutes de Esalen van investigar tots els massatges i teràpies del món buscant un mètode de massatge corporal manual que complementés de manera física i directa la teràpia més emocional de la filosofia psico-sensitiva de la psicologia gestàltica. Al no trobar el que buscaven, van generar aquest tipus de tècnica manual amb l'objectiu d'integrar tota la globalitat de l'individu: físic,mental i emocional.


Beneficis del Massatge Californià

S'ha fet molt popular pel seu principal benefici que és el de treballar regulant el camp físic, psíquic, espiritual i la pau i tranquil·litat que brinda a qui ho rep.
A nivell físic es produeix un alleujament en el tractament de dolors crònics, alliberament de bloquejos i contractures musculars, ampliació del rang de moviment articular i reorganització de les postures.
Aconseguint, també, un increment d'energia, una consciència més elevada, una major productivitat i per tant, alleujar l'ansietat i l'estrès. Experimentant una total i profunda relaxació. Augmenta la circulació sanguínia; per tant, la quantitat d'oxigen i nutrients que arriben a les cèl·lules. Col·labora per a estabilitzar les hormones, aplacant ansietats i depressions. Exercita la respiració profunda. Estimula els sentits. Ajuda i acompanya el procés d'embaràs, part i postpart.


En què consisteix?

El massatge californià anomenat també Esalen massage, compta amb moviments fluids en tot el cos realitzats amb les mans, els colzes i els avantbraços emprant-se principalment olis essencials i cremes que faciliten molt més els moviments fent el contacte molt més profund i fluid.
A més dels massatges amb els olis i les locions, es realitzen una sèrie de moviments en els quals s'estiren les articulacions i els músculs. Es treballa sobretot enfocant l'activitat en la musculatura i empren moviments del coll i el cap lents i suaus.
Cada sessió de massatge californià dura entre 60 i 90 minuts i es controlen la respiració i l'estrès sent aquest últim erradicat completament de l'organisme els dolors i enrampades que aquest trastorn li porta a l'organisme. Es realitza sobre una llitera i el receptor està nu, sempre tapat per una sabana les zones que no es tracten o en roba interior.
El massatge californià està aconseguint cada vegada més adeptes i està cada vegada més difós a tot el món ja que és una tècnica que empra totes les parts del cos relaxant completament el nostre organisme.


Previous
Previous

Què fa que no ens estimem? (Part I)

Next
Next

La menopausa. Maneres de combatre els símptomes